Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Timofti vrea să-i împace pe liderii AIE

13 feb. 2013,, 16:24   Politică
7973 1
Foto: basarabialazi.ro
Președintele Nicolae Timofti va avea discuții cu toți liderii din cadrul Alianței pentru Integrare Europeană pentru a identifica o modalitate de depășire a situației politice din Republica Moldova. Despre acesta a anunțat purtătorul de cuvînt al președintelui, Vlad Țurcanu. Potrivit lui, chiar în acest moment, Nicolae Timofti are discuții cu liderul PLDM, Vladimir Filat, în legătură cu anunțul făcut astăzi privind retragerea PLDM din acordul de creare a AIE, notează NOI.md.

Țurcanu a mai spus că președintele este dispus să discute și cu partidele de opoziție din țară, dacă acestea vor fi de acord. “Președintele va purta consultări cu liderii partidelor parlamentare pentru a-și edifica poziția, în condițiile în care azi o componentă AIE a optat pentru renegocierea acordului de guvernare. ”Republica Moldova trebuie să aibă o guvernare funcțională, cu o susținere parlamentară solidă, pentru a pune în aplicare amplele reforme structurale și politice care au început în țara noastră și care au fost convenite cu principalul nostru partener extern”, a subliniat Țurcanu. Potrivit lui, în pofida divergențelor din AIE, singura cale a Republicii Moldova trebuie să fie integrarea Europeană.

Liderul PLDM, Vladimir Filat, a anunțat că partidul său se retrage din acordul AIE2 și solicită revizuirea unui nou acord și reconfirmarea votului de încredere din partea parlamentului pentru Guvern.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?