Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

„Pădurea Domnească” l-a transformat pe Sergiu Mocanu în unul dintre cei mai influenți politicieni moldoveni

4 feb. 2013,, 15:52   Politică
6677 4
Foto: politik.md
Aducerea în opinia publică a informațiilor despre tragicul incident din Pădurea Domnească de către Sergiu Mocanu l-a ridicat pe liderul Mișcării Antimafie pe locul al șaptelea în topul celor mai influenți politicieni moldoveni din luna ianuarie. Mocanu a avansat în top cu 79 de poziții, devansîndu-l chiar și pe prim-vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc, relatează NOI.md.

Incidentul din Pădurea Domnească a fost motivul pentru care și alți politicieni au avansat în topul realizat de Institutul de Analiză și Consultanță Politică „Politicon”. Astfel, președintele Comisiei parlamentare de anchetă în cazul vînătorii din 23 decembrie, comunistul Anatol Zagorodnîi, proaspăt inclus în top, a avansat cu 71 de poziții, urcîndu-se pe locul 30.

Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, a avansat cu 24 de poziții, ocupînd locul 21, liberal-democratul Ion Butmalai, de asemenea recent inclus în top – cu 77 de poziții, situîndu-se pe locul 14, ministrul de Interne, Dorin Recean, a avansat cu patru poziții, urcîndu-se pe locul șase, iar președintele fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț, care a reprezentat poziția liberal-democraților în acest caz – s-a situat pe locul patru, avansînd cu șapte poziții.

De altă parte, liberalul Mihai Ghimpu, poziția căruia nu a fost prea explicită, a scăzut cu o poziție, plasîndu-se pe locul opt, iar fostul procuror general Valeriu Zubco, situat ultima dată pe locul 41, a căzut pînă pe locul 71 al topului.

Primul în top 50 politicieni ai lunii ianuarie este iarăși premierul Vlad Filat, fiind urmat de vice-premierul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și primarul capitalei, Dorin Chirtoacă. Președintele țării, Nicolae Timofti, și fostul președinte Vladimir Voronin s-au plasat respectiv pe locurile nouă și zece, acumulînd același punctaj.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?