Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Audierile pe cazul incidentului din „Pădurea Domnească” au început cu stîngul

1 feb. 2013,, 10:33   Societate
7056 1
Foto: ziarulunirea.ro
Audierile în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă pe cazul incidentului din „Pădurea Domnească” au început cu stîngul. Deși era așteptat pentru ora 8:30 a dimineții de astăzi, fostul Procuror General, Valeriu Zubco, nu s-a prezentat la Comisie, iar președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, așteptat pentru ora 9:30, a rugat să fie transferat la o altă oră. Astfel, din cei invitați, doar fostul șef al Agenției „Moldsilva”, Ion Lupu, s-a prezentat la audieri la ora indicată.

Solicitat de NOI.md, secretarul Comisiei de anchetă, deputatul Anatol Gorilă a menționat, că Valeriu Zubco nu și-a motivat în nici un fel absența, dar că urmează a fi audiat luni, 4 februarie. Totodată, Comisia, încă, nu a dat aprecieri neprezentării acestuia pentru audieri.

Cît ține de președintele Curții de Apel Chișinău, Ion Pleșca, potrivit lui Gorilă, acesta a solicitat Comisiei să-i fie transferată audierea pentru ora 12:00 a zilei de astăzi, pe motiv că la ora 9:30 avea planificate alte activități.
În aceste condiții, primul care a apărut în fața membrilor Comisiei este Ion Lupu, fostul Director al Agenției „Moldsilva”, în subordinea căruia se şi află Rezervația Științifică „Pădurea Domnească”, unde a avut loc incidentul. Acesta este audiat de comisie, chiar în aceste minute.


Potrivit orarului stabilit ieri de comisia de anchetă, astăzi mai urmează a fie audiați fostul vice-președinte al Curții de Apel, Gheorghe Crețu, care este și principalul bănuit de comiterea omorului din imprudență, directorul „Registru”, Serghei Răilean, consilierul municipal Iurie Năstas, Serghei Latîș, Ghenadie Sajin și Boris Buga, toți participanți la partida de vînătoare din 23 decembrie 2012.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?