X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2023, audiat în comisii parlamentare

12 iun. 14:13   Economie
2470 0

Raportul privind executarea bugetului de stat pe anul 2023 a fost audiat la ședințele Comisiei economie, buget și finanțe și a Comisiei de control al finanțelor publice. Informația urmează a fi examinată și în ședința plenară a Parlamentului.

Potrivit datelor prezentate, compartimentul venituri a fost realizat la nivel de 98,2 %, iar cel de cheltuieli – la nivel de 96 %, notează Noi.md.

Respectiv, veniturile realizate ale bugetului de stat pentru anul trecut au constituit 64 603 622,9 mii de lei, cheltuielile – 80 727 187 mii de lei, cu un deficit în sumă de 16 123 564,1 mii de lei.

Legea bugetară anuală a fost modificată pe parcursul anului trecut pentru a fi ajustați indicatorii bugetari la venituri și cheltuieli, totodată, fiind revizuite programele bugetare în curs de realizare.

Astfel, principalele redistribuiri de alocații au fost direcționate către Fondul național pentru dezvoltare regională și locală, Fondul rutier, Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural. De asemenea, au fost majorate prestațiile sociale pentru susținerea financiară a unor consumatori casnici vulnerabili la energie, au fost acordate plăți unice angajaților din sistemul educațional, personalului din cadrul instituțiilor sportive, militarilor cu atribuții în domeniul asigurării ordinii publice.


Raportul privind executarea bugetului de stat în anul 2023 mai conține informații despre sursele de finanțare a deficitului, datoria de stat și soldurile mijloacelor bănești în conturile bugetului de stat.

0
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав