Transnistria stiri: 1402
Preşedintele stiri: 4060

Pîntea și Balan vor fi audiați pentru a elucida informația despre intimidările martorilor pe cazul „Pădurea Domnească”

31 ian. 2013,, 16:42   Societate
3860 5
Foto: noi.md
Procurorul General interimar, Andrei Pîntea, și directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan, vor fi audiați de membrii Comisiei parlamentare de anchetă cu scopul de a clarifica informația cu privire la intimidarea martorilor în dosarul „Pădurea Domnească”. Potrivit membrului Comisiei, Grigore Petrenco, unul din martorii audiați ieri la Fălești a declarat, că asupra sa s-ar fi făcut presiuni pentru a tăinui anumite detalii pe acest caz, relatează NOI.md.

„Este o situație ieșită din comun cînd, pe de o parte, Procuratura Generală face presiuni asupra unor martori să nu facă depoziții în fața Comisiei de anchetă, luînd și anumite recipise, iar pe de altă parte, Serviciul de Informații și Securitate face presiuni asupra altor martori, să schimbe depozițiile, care au fost date deja în fața comisiei”, ‒ a declarat Grigore Petrenco după ședința de astăzi a Comisiei de anchetă.

Mai mult. Potrivit lui Alexandru Petcov, chiar și în interiorul Comisiei, cineva încearcă să apeleze la „proceduri legale” și „proceduri din Codul Penal”, fapt calificat de membrul Comisiei drept o „manifestare de tărăgănare a anchetei”. Petcov nu a dat nume, menționînd doar că „sînt persoane cointeresate, din partea unui anumit partid, reprezentanții căruia au fost la acea vînătoare”.

Potrivit orarului audierilor stabilit de Comisia de anchetă pe cazul vînătorii de la Fălești, Procurorul General interimar, Andrei Pîntea, și directorul SIS, Mihai Balan, urmează a fi audiați mîine, 1 februarie, cu începere de la orele 16:00 și respectiv, 17:00



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?