X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Angela Merkel vrea să găsească un compromis cu premierul Marii Britanii

24 ian. 2013,, 12:00   Externe
2845 0
Foto : dw.de
Cancelarul german Angela Merkel s-a declarat miercuri "dispusă să discute despre dorinţele Marii Britanii" privind Uniunea Europeană, după ce premierul britanic David Cameron a promis, dacă va fi reales, să organizeze un referendum privind apartenenţa ţării sale la UE.

"Suntem bineînţeles gata (...) să discutăm despre dorinţele britanice", a declarat Angela Merkel răspunzînd unei întrebări pe marginea unei conferinţe de presă cu preşedintele Beninului, Thomas Boni Yayi, precizînd însă că "nu trebuie să uităm că şi alte ţări au de asemenea dorinţe şi că trebuie să găsim în cele din urmă un compromis echilibrat".

"Avem încă timp şi, pentru mine, ceea ce este prioritar pe ordinea de zi, este găsirea unui plan bugetar pe termen mediu pentru că acest lucru condiţionează creşterea în Europa, şi este de asemenea în interesul Marii Britanii ca economia noastră să-şi revină", a subliniat cancelarul german.

În cursul aceleiaşi zile, ministrul german de externe, Guido Westerwelle, a declarat că ţara sa doreşte ca Marea Britanie "să rămînă un membru activ şi constructiv al Uniunii Europene".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?