X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Polițiștii de frontieră vor purta uniforme noi, de tip european

23 ian. 2013,, 09:00   Societate
5512 0
Foto : gov.md
Poliția de Frontieră din Moldova trece la un nou tip de uniformă, de tip european. Noua uniformă, care vine să o înlocuiască pe cea de croială sovietică, veche de 20 de ani, va fi implementată pînă la finele anului. Primii deținători ai noii uniforme vor fi grănicerii de la frontiera cu România, relatează NOI.md.

„Poliția de Frontieră este o instituție nouă și are nevoie de uniformă nouă. Sperăm că această uniformă va duce la schimbarea mentalității și perceperii populației față de polițiștii de frontieră”, a spus directorul Poliției de Frontieră, Dorin Purice.

Potrivit lui Purice, care a prezentat conceptul noii uniforme, polițiștii de frontieră vor avea atît o uniformă zilnică, cu pulover peste cămașa albă de bumbac, care a înlocuit sacoul, o uniformă de vară cu maiou și șapcă de tip sport, o uniformă de campanie, dar și una de gală, unde chipiurile la femei au fost înlocuite cu berete. Noile uniforme sînt de un albastru închis și au un nou tip de epoleți, amplasat pe piept.

Pînă la moment, pentru implementarea noilor uniforme au fost alocate șapte milioane de lei, dar urmează a fi suplinită. Uniformele vor fi implementate pe etape, în măsura în care vor fi cusute.

În Republica Moldova există 3500 de polițiști de frontieră.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?