X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3994

Cum trebuie păstrate corect conservele de casă?

4 feb. 2023,, 22:00   Mai multe...
3576 0

Castraveții de casă, roșiile, compoturile și gemurile sînt din nou la modă. Unde și cum să păstrați corect conservele, a spus pentru corespondentul Mir24.tv, șeful de marcă Williams Et Oliver, Nadejda Liubimova.

"Pentru diferite tipuri de conserve există diferite condiții de depozitare. Cele mai "capricioase" preparate sunt cele din ciuperci și pește. Păstrarea lor are o anumită limită. Temperatura nu trebuie să fie mai mare de 15-20 de grade și nu mai mică de 0. În general, pentru alte produse conservate temperatura minimă rămîne aceeași. Limita maximă a temperaturii, dacă e să vorbim despre cele mai populare conservate - murături, compoturi, gemuri – este de 25 de grade", spune Liubimova, relatează Noi.md.

Borcanele cu produse conservate nu trebuie să stea lîngă calorifere fierbinți, sobe și alte dispozitive care se încălzesc foarte mult. Ele pot fi păstrate în frigider și debarale, deoarece acolo este întuneric, rece, nu există acces la lumina directă a soarelui, explică expertul.

"Mulți oameni uită de sterilitate, ermeticitate și materiale de înaltă calitate a vaselor pentru depozitare. Vă recomand să atrageți atenția la borcanele de depozitare potrivite. Un capac bun se potrivește perfect și influențează asupra ermeticității. Foarte importantă este și sticla Sticla de înaltă calitate, în care nu există bule de aer, nu are doar o durată lungă de viață, ci și o garanție că borcanul nu va exploda. Acest lucru asigură nu numai siguranța produsului, ci și siguranța", comentează Liubimova.

În plus, încăperea în care sînt depozitate borcanele trebuie aerisită regulat, astfel încît să nu apară mucegai. Dacă păstrați conservele la balcon, ele ar trebui izolate. În caz contrar, din cauza diferenței de temperatură conținutul borcanelor se poate altera, iar în caz de îngheț, borcanul în sine se poate sparge. Borcane mici de murături pot fi, de asemenea, plasate în frigider, dacă vă permite spațiul. De asemenea, calitatea produselor conservate trebuie verificată periodic. Dacă observați că lichidul din ele s-a tulburat, are spumă sau bule de aer, înseamnă că produsul s-a alterat deja și trebuie aruncat.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?