X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Găgăuzia se va desfășura Forumul internațional de investiții

27 sep. 2021,, 16:30   Economie
2811 2

În perioada 1-2 octombrie, în Găgăuzia se va desfășura cel de-al VII-lea Forum Internațional de investiții Invest Gagauzia 2021.

După cum a anunțat serviciul de presă al bașcanului Găgăuziei, evenimentul, care a devenit tradițional pentru cercurile de afaceri din Moldova și din străinătate, se va desfășura pe Stadionul Municipal din municipiul Comrat, în conformitate cu normele epidemiologice, transmite Noi.md.

Programul de două zile al forumului vizează discutarea modelelor de cooperare economică în perioada post-criză, care vor contribui la dezvoltarea unui întreg număr de sectoare ale economiei, la crearea de noi produse și la introducerea inovațiilor.

Unul dintre subiectele cheie ale platformei este industrializarea Găgăuziei, transformarea digitală a economiei regiunii, dezvoltarea IT în Găgăuzia.

Sînt așteptate pentru participare la forum delegații din România, Turcia, Federația Rusă, Italia, Japonia, Lituania, Belarus, Qatar și alte țări .


La panelurile Invest Gagauzia 2021 vor activa peste 30 de vorbitori, printre care Bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Chiril Gaburici, fostul ministru al Economiei, Anatolie Usatîi, precum și cunoscuții antreprenori moldoveni - Dumitru Voloșin, Igor Gania, Pavel Zingan.

Înregistrarea la Forumul Invest Gagauzia 2021 continuă. Doritorii de a participa la dezbateri și discutarea agendei investiționale a UTA Găgăuzia se pot înregistra pe site-ul 2021.investgagauzia.md.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?