COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ziarul german Bild a prezentat sancțiunile SUA împotriva Nord Stream 2

Ziarul german Bild a prezentat sancțiunile SUA împotriva Nord Stream 2

SUA pregătește un „truc de sancțiuni” împotriva conductei ruse de gaze Nord Stream-2, scrie tabloidul german Bild.

Potrivit publicației, citînd surse din Senatul SUA, oponenții construcției conductei vor să realizeze prin „căi indirecte”, introducerea unor sancțiuni împotriva companiilor europene implicate în proiect.

Esența „trucului” constă în faptul că restricțiile impuse partenerilor europeni ai Gazprom ar trebui incluse în legea privind bugetul militar al SUA pentru anul viitor. Potrivit ziarului Bild, ar putea fi sancționată compania elvețiană Allseas, care este specializată în instalarea conductelor submarine și cablurilor, precum și o serie de companii germane, partenere cu Gazprom. Restricțiile sînt plănuite a fi introduse înainte de Crăciunul catolic.


Autorii proiectului sînt nevoiți să meargă pe această cale într-un timp foarte scurt, scrie ziarul. Construcția Nord Stream 2 ar trebui finalizată peste trei luni, ceea ce nu este suficient pentru a dezvolta un proiect de lege cu privire la sancțiuni împotriva companiilor europene participante la proiect.

Proiectul Nord Stream-2 presupune construcția a două conducte de gaze cu o capacitate totală de 55 de miliarde de metri cubi pe an de pe coasta Rusiei, prin Marea Baltică pînă în Germania. De asemenea, el va trece prin zonele economice teritoriale sau exclusive din Finlanda, Suedia și Danemarca. Costul total de construcție al conductei de gaz este de 9,5 miliarde de euro.

Proiectul este susținut de Germania și Austria, însă împotriva construcției conductei sînt Polonia, Letonia, Lituania și Ucraina, care nu doresc să piardă veniturile din tranzitul gazelor rusești. SUA, de asemenea, este împotriva Nord Stream 2, deoarece intenționează să furnizeze gaz natural lichefiat în Europa.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load