TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zelenski, acuzat de lipsă de voință politică

Zelenski, acuzat de lipsă de voință politică

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, nu are voința politică pentru a rezolva în mod pașnic conflictul din Donbass, a declarat Victor Medvedciuk, președintele consiliului politic al partidului ”Platforma de opoziție – Pentru viață”, transmite eNews.


Potrivit acestuia, acest lucru este demonstrat de proiectul de lege înaintat recent în Rada Supremă privind modificarea legii cu privire la statutul special al Donbass-ului. Echipa lui Zelenski a propus extinderea legii cu un an, transmite iz.ru.


„Iată toate schimbările, iată realitatea mișcării spre o soluționare pașnică. Apreciez acest lucru ca un moment negativ și ca o caracteristică negativă a voinței politice, care, se pare, lipsește la domnul Zelenski în calea spre o soluționare pașnică”, a spus Medvedciuk pe canalul de televiziune ”112 Ucraina”.


De asemenea, politicianul l-a criticat pe Zelenski, menționînd că la conferința de presă privind rezultatele „summitului normand” de la Paris, el a vorbit pentru radicalii care protestau în fața sediului său, dar nu pentru majoritatea ucrainenilor.


Legea privind statutul special al regiunii Donbass a fost adoptată în 2014, dar așa și nu a intrat în vigoare. Noul proiect de lege presupune extinderea acesteia pînă la 31 decembrie 2020.


Întîlnirea în format normand (Ucraina, Germania, Rusia, Franța) a avut loc pe 9 decembrie la Paris. Liderii țărilor au adoptat un comunicat de totalizare în care au confirmat lipsa unor alternative și angajamentul față de acordurile de la Minsk, intenția de a introduce în Constituția Ucrainei legea privind statutul special al regiunii Donbass, precum și acordul privind deslocarea forțelor în trei puncte de pe linia de contact pînă în martie și încetarea focului pînă la sfîrșitul acestui an.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load