COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Unul din cele mai mari aeroporturi ale Germaniei se poate închide din cauza pandemiei

Unul din cele mai mari aeroporturi ale Germaniei se poate închide din cauza pandemiei

Aeroportul Tegel din capitala Germaniei ar putea să nu supravieţuiască pandemiei de coronavirus, după ce compania care îl operează a decis miercuri să închidă, provizoriu, aeroportul începînd din data de 15 iunie, a declarat un purtător de cuvînt al departamentului financiar al municipalităţii, transmite DPA.

Momentan nu este clar dacă acest aeroport se va mai redeschide, avînd în vedere că este programat să fie închis în mod definitiv începînd din luna noiembrie, cînd ar urma să devină operaţional noul aeroport internaţional BER.

Urmînd exemplul Parisului, al cărui aeroport Orly a fost închis la 1 aprilie, iar zborurile au fost mutate pe aeroportul Charles de Gaulles, autorităţile de la Berlin au decis şi ele să închidă, pentru două luni, aeroportul Tegel dacă numărul de pasageri nu se va îmbunătăţi semnificativ în săptămînile următoare. Traficul aerian din Berlin va fi concentrat pe aeroportul Schönefeld, amplasat la marginea de sud-est a capitalei Germaniei, transmite agerpres.ro.

În prezent pe cele două aeroporturi din Berlin, Tegel şi Schönefeld, se înregistrează doar 2.000 de pasageri pe zi, comparativ cu 100.000 de pasageri pe zi înaintea pandemiei de coronavirus.

Cu peste 24 de milioane de persoane care au zburat de pe Tegel anul trecut, acesta ocupa locul patru în topul celor mai mari aeroporturi din Germania, după cele din Frankfurt, Munchen şi Dusseldorf. Comparativ, aeroportul Schonefeld a deservit aproximativ 11 milioane de persoane anul trecut.

După nouă ani de întîrzieri şi scandaluri, noul aeroport internaţional BER din Berlin ar urma să îşi deschidă în sfîrşit porţile în data de 31 octombrie. Conform planurilor actuale, o săptămînă mai tîrziu urma să fie închis definitiv aeroportul Tegel.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load