Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

Ungaria își vinde toată flota de avioane MiG-29

Ministerul Apărării de la Budapesta a scos la vînzare întreaga sa flotă de avioane sovietice MiG-29, a anunţat luni grupul britanic Jane’s, transmite agerpres.


Întregul lot include 19 avioane, dintre care multe necesită reparaţii capitale, 20 de motoare, precum și 293 de alte articole (inclusiv piese de schimb şi arme integrate). Preţul de pornire al lotului este de 2,8 miliarde forinţi (10 milioane dolari), iar, după ce se va găsi un cumpărător, tranzacţia mai trebuie aprobată de autorităţile ruse competente.


Potrivit agenţiei de presă ruse Interfax, la ora actuală, costul unui avion MiG-29 este estimat la aproximativ 25 milioane de dolari, în funcţie de modificare şi configuraţia acestuia.


Surse media ruse notează că Ungaria a primit un număr de 28 de MiG-29 de la Rusia în 1993 ca plată a datoriilor sovietice.


După aderarea la NATO în 1999, Ungaria a început să înlocuiască treptat avioanele de luptă rusești (sau sovietică) cu aparate suedeze, iar, din 2010, armata ungară nu a mai folosit deloc avioane de tip MiG-29. 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load