Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1121

Ungaria cere excluderea a trei oameni de afaceri ruși de pe lista sancțiunilor UE

7 sep. 11:31   Război în Ucraina
1935 0

Ungaria a făcut apel la Uniunea Europeană să-i excludă pe oamenii de afaceri ruși Pyotr Aven, Viktor Rashnikov și Alisher Usmanov de pe lista sancțiunilor. În schimb, țara a promis că nu va bloca extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei, care au fost introduse după începerea operațiunii militare din Ucraina. Despre aceasta relatează, astăzi, ziarul Politico.

Conform legislației UE privind sancțiunile, țările uniunii trebuie să prelungească sancțiunile impuse Rusiei la sfîrșitul lunii februarie pînă pe 15 septembrie. Potrivit Politico, UE a considerat prelungirea drept o procedură formală, așa cum a fost cazul sancțiunilor din 2014 împotriva Rusiei.

Potrivit Politico, Ungaria a cerut UE să-i excludă pe oamenii de afaceri ruși Pyotr Aven, Viktor Rashnikov și Alisher Usmanov de pe lista de sancțiuni, precum și să extindă scutirile pentru ajutorul umanitar. Potrivit ziarului, în caz de refuz, Ungaria ar putea bloca extinderea sancțiunilor împotriva Rusiei.
UE se teme că extinderea excepțiilor pentru ajutorul umanitar este necesară pentru Ungaria pentru a crea modalități de eludare a sancțiunilor antiruse. Surse politice au mai spus că solicitarea de a elimina oamenii de afaceri ruși de pe lista sancțiunilor „a stîrnit furie” în unele țări UE, pe fondul faptului că Ungaria a amînat anterior impunerea unui embargo asupra petrolului rusesc.

Pyotr Aven, Viktor Rashnikov și Alisher Usmanov au intrat sub sancțiunile UE după începerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina. UE consideră că aceștia sînt strîns legați de Kremlin. Oamenii de afaceri contestă decizia de a-i include pe lista sancțiunilor de la Tribunalul Uniunii Europene din Luxemburg.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав