X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Un tigru, rătăcit pe străzile orașului american Houston

16 mai. 2021,, 05:00   Externe
4700 0

Un tigru, liber pe străzile din Houston, capitala statului american Texas. Autoritățile încă mai caută felina, în timp ce proprietarul animalului a fost arestat.

Locuitorii sînt îngroziți și s-au baricadat în case, anunță televiziunea CNN.

„Tigrul nu a fost încă localizat”, au precizat forţele de ordine din cel mai mare oraş texan.

Presupusul proprietar al tigrului bengalez este un tînăr în vîrstă de 26 de ani. El a fost de curînd implicat într-un caz de crimă și se afla sub eliberare condiționată. Acum, este acuzat că a fugit de ofiţerii veniţi la locuinţa sa să-l aresteze. Dînd bir cu fugiții, nu a uitat și de animalul pe care-l creștea și a luat tigrul cu el în maşină.

Felina aflată în libertate are o zgardă la gît. Ea a fost văzută în ultimele zile rătăcind pe străzile unui cartier al oraşului Houston. Numeroși americani au filmat animalul sălbatic, fiind uimiţi să vadă un tigru în zonă. Pe imaginile filmate se vede cum un poliţist local, care nu era de serviciu, dar fusese informat despre situaţie, a intervenit cînd a zărit animalul. El se apropie de tigru și chiar îndreaptă arma spre el, dar ezită să tragă. „Nu am vrut să-l împuşc, nu părea foarte agresiv”, a declarat el apoi pentru televiziunea locală KHOU.


În oraşul Houston, spre deosebire de unele localităţi din jur, deţinerea unui astfel de animal sălbatic în locuinţă nu este autorizată. Cu toate acestea, în statul Texas există un număr semnificativ de tigri crescuţi în captivitate. Legea texană permite deţinerea unui astfel de animal, cu condiţia să fie înregistrat şi să fie ţinut închis, în condiţii de siguranţă.

În 2014, World Wildlife Fund (WWF) a estimat că aproape 5.000 de tigri trăiau în captivitate în Statele Unite. Cifra este mai mare decît populaţia de tigri sălbatici la nivel mondial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав