COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un senator din Italia, care a supraviețuit Holocaustului, a primit pază personală

Un senator din Italia, care a supraviețuit Holocaustului, a primit pază personală

La 89 de ani, italianca Liliana Segre, supravieţuitoare a Holocaustului şi militantă proeminentă împotriva rasismului, este hărţuită online de presupuşi simpatizanţi ai extremei drepte și a fost pusă sub protecţie de poliţiei, scrie BBC.

Liliana Segre, care a fost trimisă la lagărul de la Auschwitz cînd avea 13 ani, a primit miercuri escorta poliției din cauza faptului că primește zilnic, în medie, 200 de mesaje antisemite pe rețelele de socializare din partea unor negaţionişti ai Holocaustului şi a altor extremişti, potrivit BBC.

Femeia este membră pe viaţă a Senatului Italiei, funcţie onorifică în care a fost numită acum aproape doi ani de preşedintele Sergio Mattarella. Ea a refuzat să comenteze decizia de a i se asigura protecţia, informează Agerpres.


Ambasadorul israelian în Italia, Dror Eydar, a scris pe Twitter că acest caz „simbolizează pericolul cu care continuă să se confrunte şi azi comunităţile evreieşti din Europa”. Sutele de mesaje de ameninţare la adresa Lilianei Segre a determinat Senatul italian să voteze, săptămîna trecută, în favoarea creării unei comisii speciale împotriva intoleranţei, rasismului, antisemitismului şi incitării la ură şi violenţă.

Partidele de extremă dreapta, inclusiv Liga fostului vicepremier Matteo Salvini, au fost criticate pentru că s-au abţinut de la vot, pe motiv că noua comisie ar putea impune limite libertăţii de exprimare. Miercuri, Salvini a admis că discursul de ură în social media reprezintă o problemă „foarte serioasă”, dar s-a prezentat ca fiind chiar el o victimă a acestuia, alături de Segre.

Liliana Segre s-a născut la Milano în 1930 și a fost deportată la începutul anului 1944 în lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, în Polonia. Ea a fost unul dintre cei 776 de copii italieni deportaţi în lagărul morţii, dintre care au supravieţuit doar 25. În 1945 a fost transferată în lagărul de la Malchow, de unde a fost eliberată în același an.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load