COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 549(+71)   TRATAȚI 252 104     DECESE 6255(+0)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2830
Puterea stiri: 6442
Coronavirus stiri: 7315

Un avion al Forțelor Aeriene a SUA a dus în Israel o încărcătură secretă de la o bază aeriană militară

13 mai. 17:00   În lume
1863 1

Un avion militar greu de transport C-17a Globemaster III al Forțelor Aeriene ale SUA a ajuns pe aeroportul Ben-Gurion din Tel Aviv pe fundalull agravării situației din regiune. Acest lucru este demonstrat de datele portalului Flightradar.

Se știe că aeronava a decolat de la baza aeriană militară americană Ramstein din Germania în noaptea de joi, 13 mai, și a aterizat pe aeroportul israelian dimineața devreme. În același timp, potrivit canalului Telegram "Военный обозреватель", la bordul avionului s-ar afla o încărcătură secretă, pe care a livrat-o Israelului.

La ceva timp după aterizarea în Tel Aviv, C-17A a revenit la baza Ramstein. Alte detalii nu se cunosc.

Mai devreme, pe 13 mai, a devenit cunoscut faptul că Armata Israelului se pregătește de o operațiune la sol în Fîșia Gaza și așteaptă un ordin din partea Statului Major General pentru a o pune în aplicare.

Pe 10 mai, grupurile palestiniene au început un bombardament masiv al Israelului — în total, asupra teritoriului țării au fost trlansatease peste o mie de rachete. Ca răspuns, armata israeliană a chemat cinci mii de rezerviști și a efectuat operațiunea "Gardienii zidului". În total, în Gaza au fost distruse 500 de ținte.


Rachete au fost lansate din Fâșia Gaza spre Israel, pe fondul escaladării tensiunilor și violenței în apropierea frontierei și în Ierusalimul de Est, după ce o instanță israeliană a ordonat evacuarea mai multor familii palestiniene din casele lor din cartierul Sheikh Jarrah din Ierusalim.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽