COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

UE prelungește cu un an sancțiunile împotriva Belarusului

UE prelungește cu un an sancțiunile împotriva Belarusului

Miniştrii de externe din UE au decis luni să prelungească pentru un an sancţiunile împotriva Belarusului, inclusiv un embargou asupra armelor, se arată într-un comunicat citat de AFP.

În afară de embargou, aceste sancţiuni vizează de asemenea patru personalităţi din fosta republică a URSS, care au interdicţia de a călători în UE, iar activele lor din blocul comunitar au fost îngheţate. Aceste patru persoane sînt acuzate de "dispariţia inexplicabilă a doi opozanţi politici, a unui om de afaceri şi a unui jurnalist, în 1999 şi în 2000", se arată în comunicat, transmite NOI.md cu referire la Agerpres.

În privinţa embargoului asupra armelor, a fost prelungită totuşi o derogare "pentru a permite exportarea de echipamente de biatlon".


Sancţiunile împotriva Belarusului au fost adoptate pentru prima dată în 2004. UE a adoptat măsuri suplimentare în 2011, pentru a sancţiona încălcările drepturilor omului şi represiunea împotriva societăţii civile şi a opoziţiei democratice, reaminteşte comunicatul.

În februarie 2016, în urma unei serii de semne de deschidere din partea regimului preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, aflat la putere din 1994, Consiliul European a ridicat totuşi măsurile care vizau 170 de persoane şi trei companii, menţinînd în acelaşi timp embargoul asupra armelor şi sancţiunile impuse celor patru persoane.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load