Cazul Șor stiri: 594

Ucraina spune că a doborât circa 15 drone lansate asupra Kievului

3 aug. 10:13   Război în Ucraina
736 0

Apărarea aeriană ucraineană a doborît în cursul nopţii de miercuri spre joi circa 15 drone care se îndreptau către Kiev, a anunţat şeful administraţiei militare a capitalei ucrainene, Serghei Popko, transmite AFP.

Este vorba de drone explozive "Shahed", iar potrivit informaţiilor disponibile în acest moment în capitala ucraineană nu s-au înregistrat victime şi nici pagube, a precizat responsabilul citat.

Alerta aeriană, cea de-a 820-a de la Kiev de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, a durat trei ore, a mai spus Popko.

Armata ucraineană a afirmat în noaptea precedentă că a doborît peste zece drone lansate spre Kiev. Nu au fost înregistraţi răniţi, ci doar mici pagube materiale provocate de căderea unor resturi de dronă.

În schimb, un alt atac cu drone a provocat miercuri pagube importante infrastructurii portuare şi de cereale din Izmail, principalul port intern al Ucrainei, situat pe Dunăre.

Federația Rusă nu a comentat deocamdată atacurile date. În același timp mai multe atacuri cu drone au fost înregistrate recent în mai multe regiuni ale Moscovei.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?