COVID-19 în MOLDOVA

Trump va fi audiat pe marginea impeachmentului

Trump va fi audiat pe marginea impeachmentului

Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor l-a invitat marţi pe Donald Trump sau pe avocaţii acestuia să participe la o audiere pe 4 decembrie, care va marca începerea unei noi faze a anchetei ce vizează destituirea preşedintelui, informează agenţiile internaţionale de presă.

„Vă scriu pentru a afla dacă dumneavoastră sau avocaţii dumneavoastră intenţionaţi să asistaţi la audiere sau doriţi să interogaţi martorii”, se arată în cererea adresată de democratul Jerry Nadler liderului de la Casa Albă, potrivit AFP.

„Dacă intenţionaţi să participaţi la audiere, am aprecia dacă ne-aţi înştiinţa cît mai curînd posibil, înainte de 1 decembrie”, se arată în scrisoarea adresată preşedintelui de Nadler, care prezidează această comisie însărcinată cu redactarea eventualelor articole de punere sub acuzare a lui Donald Trump. Nadler a dat asigurări că doreşte să conducă o procedură „echitabilă şi informativă” şi a subliniat că participarea preşedinţilor şi a avocaţilor săi nu ar deriva dintr-un „drept” ci dintr-un „privilegiu” sau „curtoazie” acordate de Donald Trump. Preşedintele Trump, care denunţă în mod sistematică o farsă, a anunţat pe Twitter în urmă cu 8 zile că ia în calcul în mod serios să depună mărturie în Congres, posibil în scris.


Scandalul Ucraina zguduie SUA Scrisoarea congresmanului

Nadler marchează un nou capitol în procedura de destituire ce umbreşte campania de realegere a miliardarului new-yorkez în funcţia de preşedinte al SUA.

Democraţii îi reproşează preşedintelui Donald Trump că a cerut Ucrainei să îl ancheteze pe Joe Biden, unul din potenţialii săi rivali democraţi la scrutinul prezidenţial din 2020.

Ei îl acuză că a abuzat de prerogativele prezidenţiale în scopuri personale, în special prin stoparea acordării unui ajutor militar, pentru a face presiuni asupra Kievului. În cursul ultimelor două luni comisia pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor a condus ancheta şi a audiat aproximativ 15 martori, în mare parte în şedinţe publice, fără ca locatarul de la Casa Albă să aibă un cuvînt de spus.

Această etapă a anchetei s-a încheiat, urmînd ca raportul redactat să fie transmis comisiei juridice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load