COVID-19 în MOLDOVA

În dosarul privind demiterea lui Trump au mai apărut doi martori

În dosarul privind demiterea lui Trump au mai apărut doi martori

Conversaţia telefonică dintre preşedintele american Donald Trump şi omologul său ucrainean ce se află în centrul anchetei din Congresul SUA a fost „inadecvată”, a declarat un consilier de politică externă al vicepreşedintelui Mike Pence, potrivit unei transcrieri publicate sîmbătă, potrivit Reuters.

Jennifer Williams, care a ascultat apelul din 25 iulie, a mărturisit că insistenţa lui Trump ca Ucraina să efectueze investigaţii sensibile din punct de vedere politic „mi s-a părut neobişnuit şi neadecvat”.

Camera Reprezentanţilor a făcut publică, de asemenea, o transcriere a unei audieri anterioare cu uşile închise a lui Tim Morrison, un consilier al Casei Albe din cadrul Comisiei de Securitate Naţională care se concentrează pe politica europeană şi cea rusă. La fel ca Williams, Morrison le-a spus parlamentarilor că are temeri cu privire la remarcile lui Trump către preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.


Williams şi Morrison sînt programaţi să depună mărturie în public săptămîna viitoare. "Nu m-am simţit confortabil cu ideea că preşedintele Zelenski ar trebui să-şi permită să se implice în politica noastră”, a declarat Morrison, care a luat parte de asemenea la conversaţie. Morrison a refuzat să spună dacă a considerat că apelul a fost ilegal sau inadecvat, subliniind, în schimb, că a crezut că totul se va afla şi va deteriora relaţiile cu Ucraina.

Apelul lui Trump este în centrul unei anchetei care îl vizează pe preşedintele american pentru a se stabili dacă acesta a folosit greşit politica externă a SUA pentru a-l submina fostul vicepreşedinte american Joe Biden, unul dintre potenţialii săi adversari la alegerile din 2020.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load