TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA, dispuse să achite 10 milioane de dolari pentru informația despre liderii Al-Qaida

SUA au anunţat recompense totalizînd 10 milioane de dolari pentru informaţii despre doi lideri ai organizaţiei Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP).

Programul „Recompense pentru Justiţie” al Departamentului de Stat oferă pînă la 6 milioane de dolari pentru informaţii care să ducă la identificarea sau localizarea lui Sa'ad bin Atef al-Awlaki şi pînă la 4 milioane de dolari pentru informaţii conducînd la identificarea sau localizarea lui Ibrahim Ahmed Mahmoud al-Qosi, scrie Agerpres.

Al-Awlaki, emirul unei provincii din Yemen, a lansat un apel public la atacuri contra SUA şi aliaţilor lor, în timp ce Al-Qosi face parte din echipa de conducere care ajută actualul emir al AQAP, a precizat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Al-Qosi, născut în Sudan, s-a aflat în arestul SUA şi a fost ţinut în detenţie la baza americană de la Guantanamo. După mai mult de nouă ani în captivitate, el a pledat vinovat în 2010 la acuzaţia de conspiraţie cu Al-Qaida şi furnizare sprijin material pentru terorism. El a aderat la AQAP în 2014, dar a fost activ în reţeaua teroristă de cîteva decenii; anterior a lucrat direct pentru Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda ucis în 2011, în Pakistan, de o echipă a trupelor americane pentru operaţiuni speciale.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Sondaj Toate

load