COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

SUA au început procesul de retragere din Acordul de la Paris privind schimbările climatice

SUA au început procesul de retragere din Acordul de la Paris privind schimbările climatice

SUA au informat oficial ONU privind ieşirea lor din Acordul de la Paris privind combaterea schimbării climatice, decisă în 2017 de Donald Trump, a anunţat şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo.

Această etapă-cheie, care nu putea interveni mai devreme din cauza unei clauze înscrise în text, presupune un termen de un an înainte ca Washingtonul să poată ieşi efectiv din Acord.

“Astăzi, SUA încep un proces de retragere din Acordul de la Paris. Conform termenilor acordului, SUA au înaintat o notificare oficială privind retragerea lor la ONU. Retragerea va fi efectivă la un an după notificare”, a precizat Mike Pompeo într-un comunicat.

Plecarea nu va avea loc deci mai devreme de 4 noiembrie 2020, după viitoarele alegeri prezidenţiale în SUA, în care Donald Trump candidează pentru un al doilea mandat.


Secretarul de stat american a invocat din nou “povara economică nedreaptă impusă muncitorilor, companiilor şi contribuabililor americani de angajamentele luate de SUA în cadrul acordului”.

Prezentînd SUA ca un bun elev în lupta împotriva emisiei de gaze cu efect de seră, el a promis că Washingtonul va continua “să propună un model realist şi pragmatic în discuţiile internaţionale privind combaterea schimbării climatice”.

“Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali pentru a întări rezilienţa faţă de consecinţele schimbării climatice”, a subliniat Mike Pompeo.

“Ca şi în trecut, SUA vor continua să promoveze cercetarea, inovarea şi creşterea lor economică reducînd emisiile şi întinzînd mîna prietenilor şi partenerilor din lumea întreagă”, a mai afirmat el.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load