X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Studiu: La ce poate duce excluderea cartofilor din alimentație

10 mar. 00:00   Externe
2792 0

Un studiu științific realizat de oamenii de știință americani a arătat că excluderea cartofilor din alimentație duce la scăderea cantității de vitaminele B, C și potasiu în organism.

La o astfel de concluzie au ajuns specialiștii de la Colegiul de Medicină Albert Einstein. Aceștia au contestat opinia potrivit căreia amidonul din cartofi provoacă supraponderabilitate, disfuncții la nivelul tractului gastrointestinal și diabet zaharat.

La experimente au participat două grupuri de voluntari sănătoși. Primul a consumat alimentele obișnuite, inclusiv cartofi, iar în cel de-al doilea grup acest produs a fost înlocuit cu cereale. Cantitatea de calorii primite a fost egal la toți participanții la experiment, relatează Noi.md cu referire la involta.media.

Analiza sîngelui a arătat că la persoanele care au consumat cereale în loc de legume cu amidon, conținutul de potasiu a scăzut cu 21%; vitamina B6 - cu 17%; vitamina C - cu 11%; și fibrele - cu 10%.

Astfel, deși cartofii și cerealele sînt considerate surse de carbohidrați, ele nu pot fi înlocuite între ele.

12
2
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?