COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Strategie aparte de luptă cu virusul: femeile și bărbații ies din case în zile diferite

Strategie aparte de luptă cu virusul: femeile și bărbații ies din case în zile diferite

Guvernul statului Panama a înăsprit luni măsurile de carantină împotriva pandemiei de coronavirus: bărbaţii şi femeile vor putea să iasă din casă doar alternativ, în zile diferite ale săptămînii, informează AFP, preluată de Agerpres.

Începînd de miercuri, timp de 15 zile, bărbaţii vor fi autorizaţi să iasă să se aprovizioneze sau să meargă la farmacie timp de două ore, în zilele de marţi, joi şi sîmbătă. Zilele de luni, miercuri şi vineri vor fi rezervate femeilor.

Duminică, orice ieşire din casă va fi interzisă, indiferent de sex.


„Această carantină nu vizează nimic altceva decît să salveze vieţi”, a explicat ministrul panamez al securităţii Juan Pino, în timpul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului, mai mult de 2.000 de persoane au fost arestate la sfârşitul săptămînii trecute pentru încălcarea regulilor de carantină „totală şi obligatorie” decretată la 24 martie.

„Mijlocul cel mai simplu” de a reduce la jumătate numărul de persoane de pe stradă este de „a fixa anumite zile de circulaţie pentru femei şi altele pentru bărbaţi”, a explicat ministrul.

Douăzeci şi şapte de persoane au murit de COVID-19 în Panama, unde au fost înregistrate pînă acum 1.075 de cazuri de contaminare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load