X 
Coronavirus stiri: 8212
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Statele Unite spun cînd s-ar putea termina războiul din Ucraina

30 iun. 13:30   Război în Ucraina
3060

Statele Unite nu văd posibilitatea de a pune capăt războiului din Ucraina înainte de sfîrșitul anului, dar consideră că acesta s-ar putea încheia și astăzi dacă președintele rus Vladimir Putin „ar face ceea ce trebuie”.

Acest lucru a fost declarat de către purtătorul de cuvînt al Pentagonului, John Kirby, într-un interviu acordat Bloomberg.

Potrivit RBC-Ucraina, el a făcut o astfel de declarație ca răspuns la întrebarea intervievatorului dacă un astfel de obiectiv precum așteptarea președintelui ucrainean Vladimir Zelenski ca războiul să se încheie înainte de sfîrșitul anului este realizabil.
"Ne-am dori ca războiul să se încheie astăzi. Și s-ar putea termina astăzi dacă Putin ar face ceea ce trebuie. Dar Putin nu arată nicio intenție de a negocia. El își arată intenția că vrea să continue să atace Ucraina și să atingă obiectivele militare", a spus Kirby.

El a adăugat că, prin urmare, Statele Unite vor continua să ajute Ucraina să-și consolideze apărarea în viitor.

Recent, președintele ucrainean Vladimir Zelenski le-a spus liderilor G7 că dorește ca războiul pe scară largă al Rusiei împotriva Ucrainei să se încheie înainte de începutul iernii și a cerut ajutor în acest sens.


După aceea, secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, a reacționat la această declarație. El a spus că partea ucraineană ar putea opri războiul înainte de sfîrșitul zilei, dar pentru aceasta „autoritățile ucrainene trebuie să primească ordin să depună armele și să îndeplinească condițiile propuse de Rusia”.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав