X 
Criza energetică stiri: 1754
Cutremure stiri: 300
Eurovision stiri: 417

Statele Unite au raportat epuizarea stocurilor de arme din cauza Ucrainei

5 dec. 2022,, 16:15   Război în Ucraina
2137 0

Datorită Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Statele Unite au cheltuit un stoc de sisteme portabile de apărare aeriană (MANPADS) Stinger și sisteme de rachete antitanc (ATGM) Javelin, prevăzut pentru cîțiva ani.

Despre aceasta anunță National Review cu referire la CEO-ul companiei militare-industriale americane (MIC) Raytheon Greg Hayes.

Potrivit acestuia, primele luni ale operațiunii speciale au epuizat stocurile de arme americane. „Am folosit un volum de producție de 13 ani de Stinger și cinci ani de producție de Javelin”, a estimat el pierderile reale ale arsenalelor americane.

Potrivit revistei, problema reaprovizionării stocurilor este foarte acută. Pentagonul nu a achiziționat MANPADS din 2004. Columnistul publicației Jimmy Quinn a adăugat că Ucraina a primit în total 5.500 de Javelin și 1.400 de Stingers.

Anterior, CNN a vorbit despre epuizarea stocurilor de arme din Statele Unite pentru a fi transferate în Ucraina. Printre sistemele de arme de interes deosebit se numără MANPADS Stinger și muniția de artilerie de 155 mm.

0
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий