Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Scorțișoara te ajută să scapi rapid de obezitate. Ce alte beneficii sînt

29 iun. 2020,, 03:04   Externe
4948 0

Scorţişoara (Cinnamonum zeylanicum) este un condiment şi remediu cu calităţi terapeutice deosebite, fiind o sursă foarte bună de nutrienţi şi antioxidanţi.

Folosită din cele mai vechi timpuri ca leac universal, scorţişoara s-a dovedit eficientă în numeroase dureri, afecţiuni şi boli printre cele mai grave, notează suntgospodina.net.

Nenumăratele întrebuinţări medicale constituie un indicator al popularităţii de care continuă să se bucure această plantă aromatică.

Cura cu pulbere de scorţişoară

Pulberea de scorţişoară se obţine prin măcinarea cu rîşniţa de cafea a batoanelor de scorţişoară.


Pudra obţinută se păstrează într-un borcan de sticlă, închis ermetic, pentru a preveni evaporarea uleiurilor volatile. Termenul de valabilitate al pulberii de scorţişoară este de 6 luni de la data preparării.

Se administrează cîte un vîrf (1 gr.) de linguriţă cu pulbere de scorţişoară, de 3-6 ori pe zi, timp de 30 de zile, cu pauză de o lună.

Foarte bun tonic pentru digestie

Administrată înainte de masă (un vîrf de linguriţă de pulbere de scorţişoară), scorţişoara este un foarte bun tonic pentru digestie.

Are un efect reglator, fiind recomandată în gastrită hiper şi hipoacidă, precum şi pentru combaterea indigestiei şi a anoreziei nervoase.

Ajută la slăbit

Scorţişoara este un condiment special, atunci cînd vine vorba de scăderea în greutate. Administrată după masă (1 gram), aceasta reglează activitatea pancreasului şi glicemia, prelungind starea de saţietate.

Accelerează digestia grăsimilor şi stimulează activitatea tripsinei, o enzimă ce descompune proteinele în intestinul subţire, prevenind formarea în exces de ţesut adipos.

Echilibrează glicemia şi previne diabetul

Scorţişoara scade direct nivelul zahărului din sînge, stimulează şi totodată reglează secreţia de insulină a pancreasului, şi creşte receptivitatea organismului la insulină.

Mai multe studii clinice au demonstrat că o doză de 3-6 gr. pe zi de pulbere de scorţişoară scade glicemia cu 18-29%, iar la doza maximă, de 6 gr. pe zi, efectele antidiabetice se menţin şi la 2-3 săptămîni după ce tratamentul a fost încheiat.

Numeroasele studii făcute în laboratoarele unor universităţi de prestigiu arată că scorţişoara conţine elemente susceptibile de a lupta împotriva diabetului de tip 2.

Distruge infecţia cu Helicobacter Pylori

Scorţişoara este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva acestei bacterii care cedează tot mai greu la antibiotice.

Pe lîngă faptul că distruge şi inhibă dezvoltarea Helicobacter pylori, aceasta previne şi bolile pe care o astfel de bacterie le produce ȋn timp: gastrită, ulcerul gastro-duodenal şi chiar cancerul gastric.

Este anticancerigenă

Scorţişoara are efecte antitumorale puternice. Substanţele active din această plantă atacă celulele mutante, blocîndu-le proliferarea, în timp ce celulele normale nu sînt deloc afectate.

Administrată în mod regulat, sub formă de pulbere, aceasta previne anumite forme de cancer, printre care cel gastric şi intestinal, dar şi limfomul malign şi leucemia.

Elimină respiraţia urît mirositoare (halena)

Halena are ca principală cauză o deficienţă de funcţionare a tubului digestiv, a stomacului, în special.

Scorţişoara reglează activitatea gastrică, distruge microbii care produc mirosul urît şi îndepărtează direct mirosurile neplăcute, prin parfumul său foarte puternic, datorat uleiurilor volatile pe care le conţine.

Contraindicaţii

Consumul de scorţişoară nu este recomandat în timpul sarcinii şi alăptării.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?