X 

Floarea comestibilă care ajută la lupta împotriva obezității

24 mar. 05:00   Sănătate
1711 0

Cercetătorii din Australia au început să studieze proprietățile unei flori comestibile și au descoperit că aceasta poate fi folosită în compoziția suplimentelor alimentare pentru tratamentul obezității. Studiul este publicat în International Journal of Food Science and Technology.


Echipa, condusă de doctorandul Manisha Singh de la Universitatea RMIT din Melbourne, a prelevat extracte fenolice și acid hidroxicitric din hibiscus sabdariffa, cunoscută și sub numele de planta rosella, și a evaluat capacitatea ei de a inhiba adipogeneza - procesul de acumulare a celulelor adipoase (adipocite) în organism.
Deși adipocitele joacă un rol-cheie în reglarea nivelului de energie și zahăr din organism, consumul ridicat de energie poate duce la creșterea exponențială a adipocitelor în timp, ducînd la obezitate.


Metodele folosite de echipă au inclus prelucrarea celulelor stem ale omului atît cu extracte fenolice, cît și cu acid hidroxicitric prelevat din planta rosella înainte de a fi transformate în celule adipoase.


Celulele tratate cu acid hidroxicitric nu au prezentat modificări ale conținutului de grăsime adipocitară, în timp ce celulele tratate cu extracte fenolice conțineau cu 95% mai puține grăsimi în comparație cu celulele de control.


Rezultatele acestui studiu pot avea un impact asupra modului în care abordăm tratamentul obezității. Deși medicamentele disponibile în prezent sînt eficiente, ele pot avea și efecte secundare negative, cum ar fi hipertensiunea arterială sau influența asupra rinichilor și ficatului.În continuare, echipa va încerca să încapsuleze extractele fenolice din floare pentru le folosi în produse alimentare sănătoase, transformînd, eventual, extractele într-o băutură răcoritoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий