Incendii stiri: 686
Cazul Șor stiri: 583
Preşedintele stiri: 3739

Oamenii de știință au descoperit o nouă modalitate de a trata obezitatea

7 iun. 04:30   Sănătate
1540 0

Oamenii de știință au descoperit că blocarea unui anumit receptor în țesuturile adipoase modifică procesul metabolic, iar grăsimea stocată începe să fie utilizată pentru producerea de energie și în termoreglare.

Autorii speră că descoperirea lor va duce la crearea de noi metode de tratare a obezității. Rezultatele studiului sînt publicate în revista Nature Communications, transmite ria.ru

Obezitatea, asociată cu alimentația și stilul de viață incorect, este cauzată dezechilibrului dintre conținutul caloric al alimentelor și consumul de energie. În același timp, majoritatea medicamentelor împotriva obezității sînt orientate spre suprimarea apetitului și acționează asupra sistemului nervos central, fapt care are multe efecte adverse grave care limitează utilizarea lor.

Biologii australieni de la Institutul de Cercetări Medicale Garvan, împreună cu colegii din China și Canada, au dezvoltat o abordare alternativă în care medicamentul afectează în mod direct țesutul adipos, ceea ce este mai eficient și mai sigur.

Prin studierea biopsiilor țesutului adipos al persoanelor obeze, autorii au descoperit că blocarea receptorului moleculei de neuropeptidă Y1 (NPY), care ajută la conservarea energiei în condiții unui deficit de alimente, poate îmbunătăți metabolismul grăsimilor și poate preveni creșterea în greutate.

0
0
1
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?