Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Rusia: Vînzarea de valute străine a fost stopată

9 mar. 2022,, 20:00   Externe
3453 0

Vînzarea de valute străine va fi suspendată pînă pe 9 septembrie, a anunţat miercuri într-un comunicat de presă Banca Centrală a Rusiei, lovită de sancţiuni occidentale fără precedent din cauza ofensivei ruse în Ucraina, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Între 9 martie şi 9 septembrie 2022,"băncile nu vor putea vinde valută străină cetăţenilor", se arată în comunicat, care adaugă că ruşii vor putea, totuşi, sã schimbe valută străină în ruble în această perioadă.

Retragerea de numerar din conturile în valută deschise în băncile ruseşti va fi limitată la 10.000 de dolari americani pînă pe 9 septembrie, restul putînd fi retras doar în ruble la cursul de schimb curent, potrivit aceleiaşi surse.

Retragerile pot fi efectuate numai în dolari americani şi doar la casierie, indiferent de moneda contului, se arată în comunicat, care menţionează că intervalul de timp pentru orice astfel de tranzacţii ar trebui sã fie "de cîteva zile".

Rubla a doborît luni noi recorduri istorice de depreciere faţă de monedele occidentale, în contextul în care Rusia este lovitã de sancţiuni occidentale fãrã precedent, care au vizat în special Banca Centralã şi cele mai mari bãnci ale ţãrii.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?