X 

Roboți pe post de ghizi, la un celebru complex de muzee din Washington

29 apr. 2018,, 18:06   Război în Ucraina
1224 0

În cele 5 zile de cînd şi-au început slujba, au făcut de toate: de la furnizat informaţii despre cea mai apropiată toaletă pînă la selfie-uri cu vizitatorii.

Iar conducerea muzeului a decis deja că mai vrea şi alţii. “Bună! Mă numesc Pepper şi vă urez bun venit la Castelul Smithsonian.”

Institutul Smithsonian din Washington a primit - sub formă de donaţie - 30 de roboţi Pepper de la firma care îi produce.

Rachel Gosslins, director Smithsonian: “Una dintre idei este ca Pepper să atragă oamenii în părţile mai puţin vizitate ale muzeelor şi clădirilor noastre. Zambiţi! Lucrăm la asta de ceva timp şi ce am remarcat imediat e ce fericiţi îi face pe oameni.”

Smithsonian este o reţea de muzee şi fiecare muzeu i-a dat lui Pepper ce întrebuinţare a găsit de cuviinţă.


Rachel Gosslins, director Smithsonian: “Muzeul de Artă Africană îl va folosi la o expoziţie viitoare ca să predea expresii în swahili.”

La Muzeul de Artă Contemporană, robotul le oferă vizitatorilor informaţii de context despre operele expuse.

“Ce remarcaţi la această sculptură? Mulţi vizitatori spun că arată ca un om adevărat. Acest gen de artă se numeşte hiperrealism.”

Vizitator: “Pepper e foarte drăguţ. N-am crezut niciodată că voi spune asta despre un robot.”

Oamenii sînt receptivi şi cei mai mulţi vor, la final, şi o poză cu robotul.

În afara Statelor Unite, roboţii Pepper au fost folosiţi ca recepţioneri în spitale belgiene şi chiar pe post de preoţi budişti - la înmormîntări, în Japonia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?