TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Primul interviu oferit de Biden după alegeri. Ce spune despre Trump

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, salută decizia lui Donald Trump de a începe procesul de tranziţie. Asta deşi recunoaşte că nu a avut încă nicio discuţie cu Donald Trump despre rezultatul alegerilor sau despre transferul de putere.

Declarațiile au fost făcute în primul interviu oferit de Biden după alegerile din 3 noiembrie, transmite publika.md.

- Ați discutat direct cu Donald Trump despre procesul de tranziție de la o administrație la alta?
- Nu, dar reprezentanții staff-urilor noastre au discutat deja, însă de la președintele Trump nu am auzit pînă acum nimic, a comentat președintele ales al SUA, Joe Biden.

Potrivit președintelui ales, dialogul dintre cele două echipe a evoluat în ultimele zile.

”Deja se lucrează să pot primi briefingul prezidențial zilnic. Încercăm să luăm legătura cu echipa de la Casa Albă care se ocupă de gestionarea crizei COVID și să vedem cum vom distribui vaccinul și cum va ajunge acesta la persoanele care au nevoie de el, deci nu cred că sîntem atît de mult în urma calendarului cum credeam pînă acum.”, a declarat președintele ales al SUA, Joe Biden.


Joe Biden a menționat că în primele 100 de zile de mandat prezidențial vrea să treacă prin Congres reforma imigrației, prin care peste 11 milioane de oameni care trăiesc fără documente legale în America vor putea depune cerere pentru obţinerea cetăţeniei. Preşedintele ales a insistat pe măsurile de protecţie pentru prevenirea răspîndirii noului coronavirus.

”Sper că vom putea fi în stare să avem o voce comună și unită cît privește necesitatea de a purta masca de protecție, distanțarea socială și testarea. Cred că e o responsabilitate patriotică să purtăm mască, să păstrăm distanța socială.”, a menționat președintele ales al SUA, Joe Biden.

Potrivit calculelor făcute de mass-media, Joe Biden a cîștigat alegerile prezidenţiale din Statele Unite şi a obţinut 306 voturi electorale. Rezultatele oficiale nu au fost anunțate încă. În unele state preşedintele în exerciţiu a intentat acţiuni în justiţie pe motiv că alegerile au fost fraudate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load