AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 51
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Președintele Azerbaidjanului: Acum 27 de mii de oameni trăiesc pe teritoriul controlat

12 ian. 20:57   Război în Ucraina
1303

Vedem că numărul de oameni care vin în Karabah, Hankendi și alte locuri controlate de forțele ruse de menținere a păcii face o mare diferență cu numărul de oameni care pleacă. Mulți pleacă de acolo. Monitorizăm acest lucru.

După cum a raportat agenția de știri azeră Report, acest lucru a fost declarat pe 12 ianuarie de către președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, într-un interviu acordat posturilor locale de televiziune.

„Chiar monitorizăm că 91% din mașini care intră, spunînd că 91, în special, arăt cît de exact știm acest lucru, nu este verificat. Si doar 46% dintre mașinile care pleacă de acolo nu sînt verificate. Adică ce arată? Aceasta arată că forțele ruse de menținere a păcii se străduiesc să se asigure că intrarea este liberă, dar există anumite probleme la ieșire. Adică opresc această mașină, interoghează etc. Adică vor ca oamenii să nu plece de acolo. Și acest lucru nu poate fi întîmplător. Nu poate exista o asemenea diferență. Știm atît numărul de mașini, cît și numărul de persoane, cîte persoane au intrat, cîte au plecat, iar aceasta este o întrebare inacceptabilă. Conform informațiilor pe care le avem, 38 de mii din populația plecată în timpul războiului s-a întors după cel de-al doilea război din Karabah, 11 mii dintre cei care s-au întors au părăsit aceste locuri pentru totdeauna. Potrivit informațiilor actualizate, acum 27 de mii de oameni locuiesc pe teritoriul controlat de forțele de menținere a păcii ruși. Aici, cu excepția acestor două întrebări, în ansamblu, repet, le evaluez pozitiv funcția. Nu au fost incidente majore. Incidentele au avut loc la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, adică nu au fost incidente grave în acea zonă”, a spus șeful statului.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав