X 
Arşiţa stiri: 192
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1414

Portugalia a format un nou cabinet de miniștri

29 mar. 11:00   Externe
2684 0

Președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, a aprobat componența noului guvern, care urmează să își înceapă activitatea săptămîna viitoare.

Guvernul Muntenegru va avea 17 miniștri, la fel ca predecesorul său, António Costa, care a fost la putere mai bine de opt ani.

Ministerul de Externe al Portugaliei va fi condus de Paulo Rangel – în prezent membru al Parlamentului European. Ministrul Apărării va fi Nuno Melo, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

Consilierul economic al lui Muntenegru, Joaquim Miranda Sarmento, care a condus ministerul timp de zece ani, va prelua Ministerul de Finanțe.

Inaugurarea noului guvern al Portugaliei ar trebui să aibă loc în seara zilei de 2 aprilie, iar pe 10 aprilie noul premier intenționează să prezinte programul de guvernare.


Potrivit rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din Portugalia, blocul Alianța Democratică a obținut cele mai multe mandate - 80 de locuri în parlament, dar acest număr este cu mult mai mic decît cele 116 necesare pentru o majoritate.

1
0
2
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав