Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Peskov: „Rusia nu vrea să se amestece în relațiile dintre țările NATO”

17 mai. 17:15   Război în Ucraina
1475

Poziția Turciei cu privire la aderarea Finlandei și Suediei la NATO este o chestiune internă a alianței, iar Rusia nu dorește să se amestece în relațiile țărilor membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO).

Comentariul aparține purtătorului de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie Interfax.

Potrivit secretarului de presă al șefului statului rus, refuzul Turciei de a vedea aceste țări ca membre ale NATO este o chestiune de relații dintre membrii alianței. Kremlinul nu ar dori să se amestece în ele, a adăugat Peskov.

„Finlanda și Suedia sînt țări care au solicitat sau solicită să adere la alianță, Turcia este membră a alianței, iar aceasta este o chestiune de relații dintre aceste țări și relațiile din cadrul alianței în sine”, a spus secretarul de presă al președintelui Rusiei.

Anterior, liderul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu va accepta aderarea Finlandei și a Suediei la NATO, cerînd conducerii celor două țări să nu se simtă ofensate de acest gest al său.


Comentînd decizia Finlandei de a adera la alianță, președintele rus a remarcat că refuzul lui Helsinki de la politica de neutralitate militară ar fi eronat, întrucît nu există amenințări la adresa securității țării.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав