AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 42
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 742

O cunoscută jurnalistă din Turcia, arestată după ce l-ar fi insultat pe președintele Erdogan

23 ian. 19:30   Război în Ucraina
1982

Jurnalista turcă Sedef Kabas, extrem de cunoscută în Turcia, a fost arestată şi plasată în detenţie preventivă, sîmbătă, pentru „insultă adusă preşedintelui”, după ce a citat la televiziune un proverb considerat ca vizîndu-l pe Recep Tayyip Erdogan, relatează agențiile internaționale de presă, scrie digi24

„Există un proverb foarte celebru, potrivit căruia capul încoronat devine mai înţelept. Dar vedem că acest lucru nu este adevărat. Boul nu devine rege intrînd în palat, dar palatul devine staul”, a declarat vineri jurnalista, în direct pe canalul de televiziune Tele1.

Sedef Kabas a publicat proverbul şi pe contul său de Twitter, unde are aproximativ 900.000 de urmăritori, scrie ea.md.

Reţinută în noaptea de vineri spre sîmbătă la domiciliul său din Istanbul, jurnalista a fost interogată şi ulterior plasată în arest preventiv, a declarat avocatul său, Ugur Poyraz. „Sperăm că domnia legii va reveni în curînd în Turcia”, a adăugat Poyraz.

„Onoarea biroul prezidenţial este onoarea ţării noastre. Condamn insultele vulgare făcute împotriva preşedintelui nostru şi a biroului său”, a afirmat şeful Direcţiei de comunicare din Turcia, Fahrettin Altun.


„Arestarea lui Sedef Kabas pentru insultă adresată preşedintelui este o gravă atingere adusă libertăţii de exprimare”, a reacţionat, în schimb, Sindicatul Jurnaliştilor din Turcia (TGS).

ONG-urile denunţă constant încălcările libertăţii presei în Turcia, în special după tentativa de puci din iulie 2016, care a fost urmată de arestarea a zeci de jurnalişti şi închiderea mai multor media considerate ostile.

În clasamentul pe 2021 privind libertatea presei, realizat de Reporteri Fără Frontiere, Turcia se plasează pe locul 153 din 180.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав