Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Gazele toxice, pericol în Orientul Mijlociu

28 noi. 2023,, 20:30   Externe
2254 0

Poluanţii toxici eliberaţi în timpul arderii gazelor naturale pun în pericol mai multe milioane de oameni decît se temea anterior.

Arderea gazelor reziduale în timpul forajului petrolier are loc în tot Golful, inclusiv în Emiratele Arabe Unite, gazda COP28. Noile cercetări sugerează că poluarea se răspîndeşte pe sute de kilometri, înrăutăţind calitatea aerului în întreaga regiune.

Această cercetare are loc în contextul în care Emiratele Arabe Unite găzduiesc joi summitul COP28 al ONU privind clima, notează Noi.md cu referire la news.ro.

Emiratele Arabe Unite au interzis arderea gazelor de ardere în urmă cu 20 de ani, dar imaginile arată că aceasta continuă, în ciuda consecinţelor potenţiale asupra sănătăţii locuitorilor săi şi a celor din ţările învecinate.

Luni, BBC News a dezvăluit că documente scurse au arătat cum Emiratele Arabe Unite au plănuit să se folosească de rolul său de gazdă a discuţiilor ONU privind clima ca o oportunitate pentru a încheia acorduri în domeniul petrolului şi gazelor. David R. Boyd, raportorul special al ONU pentru drepturile omului şi mediu, a declarat că descoperirile BBC au fost "foarte îngrijorătoare".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?