COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Moldova rămîne în zona „roșie” a României

15 oct. 09:05   În lume
1477 0

România menține Moldova în zona roșie în noua listă actualizată a statelor cu risc epidemiologic. Între timp, Statele Unite și Olanda au intrat pe lista galbenă, iar Elveția și Canada pe cea verde.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență al României a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare începînd cu 17 octombrie, scrie presa de peste Prut, transmite Noi.md cu referire la N4.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau pe cea roșie, însă – spre deosebire de lista galbenă – cei care vin din țări de pe lista roșie nu sînt scutiți de carantină dacă prezintă un test PCR negativ. Cei care vin din zona verde nu mai au nevoie de niciun fel de document.

Măsura carantinei se aplică pentru 14 zile, dar rămîne valabilă şi prevederea potrivit căreia dacă o persoană carantinată face un test COVID-19 în a opta zi de carantină şi rezultatul e negativ poate ieşi din carantină în a zecea zi. sînt scutiți de carantină copiii sub 6 ani, fără condiții, și cei cu vîrste între 6 și 16 ani, dacă au un test COVID negativ.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X