X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 135
Transnistria stiri: 1455

Merkel: "Nord Stream-2" nu înseamnă înlocuirea tranzitului de gaze prin Ucraina

16 iul. 2021,, 13:15   Externe
2713 11

Nord Stream 2 ar trebui să fie o completare a tranzitului de gaze prin Ucraina și să nu o înlocuiască complet; o altă dezvoltare a situației va provoca tensiune. Despre acest lucru a declarat cancelarul german Angela Merkel joi seara la Washington, după întîlnirea cu liderul american Joe Biden.

"Pentru mine, Nord Stream-2 este un proiect suplimentar, nu unul de înlocuire a tranzitului de gaze prin Ucraina. Orice altceva ar provoca multă tensiune. Negociem faptul cum putem da de înțeles acest lucru împreună", a spus ea.

Cancelarul a menționat că Germania și Statele Unite au opinii diferite asupra proiectului, dar au aceeași opinie cu privire la rolul viitor al Ucrainei în aprovizionarea cu gaze.

"Am vorbit despre Rusia și Ucraina în legătură cu Nord Stream-2. Avem estimări diferite cu privire la ceea ce reprezintă acest proiect. Dar vreau să spun clar: înțelegerea noastră a fost și este - Ucraina rămîne o țară de tranzit", a spus ea. Merkel a adăugat, de asemenea, că Ucraina are dreptul la integritate teritorială și Berlinul lucrează la acest lucru în formatul Normandia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав