TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Merkel a propus un plan pentru ridicarea restricțiilor în Germania

Cancelarul german Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricţiilor, legate de intensificarea activităţii de testare la COVID-19, a declarat şefa executivului de la Berlin într-o reuniune a conducerii CDU.

Merkel doreşte să redeschidă părţi ale societăţii începînd cu extinderea numărului de contacte personale, urmată de şcoli şi colegii vocaţionale şi, în a treia fază, de activităţi sportive, restaurante şi cultură, potrivit participanţilor la reuniune, transmite stirileprotv.ro.

Germania a extins pînă la 7 martie restricţiile pentru limitarea răspîndirii COVID-19, dar şcolile elementare şi creşele din 10 landuri au început reluarea activităţii, iar saloanele de cosmetică se vor redeschide săptămîna viitoare.

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultimele săptămîni, rata incidenţei pe şapte zile încă este situată la 60 de cazuri la 100.000 de locuitori. Luni, Germania a raportat 4.369 de noi cazuri şi încă 62 de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Începînd de marţi, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului german, va convoca un grup de lucru pentru a propune un plan pentru următoarea întîlnire a guvernului federal cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru 3 martie.


Ministrul sănătăţii german Jens Spahn şi-a reluat apelul ca guvernul să ofere gratuit teste rapide începînd de la 1 martie.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Germania a fost afectată pînă acum de probleme în furnizarea vaccinului. Pînă duminică, în Germania au fost administrate doar puţin peste 5 milioane de doze.

Ministrul sănătăţii federal şi miniştrii sănătăţii din landuri vor decide luni dacă profesorii şi educatorii vor avea o prioritate mai mare la vaccinare.

Pe de altă parte, ministrul sănătăţii Christine Lambrecht a evocat posibilitatea ridicării restricţiilor pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, de îndată ce vor exista mai multe informaţii despre eventuala prevenire a transmiterii bolii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load