TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

MAE al FR: Intrarea navelor SUA în Marea Neagră, o încercare de a se juca cu nervii Rusiei

Moscova a avertizat marţi Statele Unite ale Americii „să stea, pentru binele lor, departe” de Rusia şi Crimeea, atenţionînd că riscul de incidente este foarte ridicat, informează agenţia de presă Interfax care îl citează pe ministrul adjunct al afacerilor externe rus Serghei Riabkov, transmite Reuters.

Două nave de război americane urmează să sosească în Marea Neagră mai tîrziu în această săptămînă, pe fondul escaladării conflictului din estul Ucrainei. Riabkov a calificat această desfăşurare de nave drept „o provocare” menită să pună la încercare nervii ruşilor, transmite Agerpres.

„Navele militare americane nu au în mod clar ce căuta în apropierea ţărmurilor noastre, aceasta este o acţiune evident provocatoare. Provocatoare în sensul direct al cuvîntului: ei ne testează forţa, jucîndu-se cu nervii noştri. Nu vor avea succes. Atenţionăm SUA că ar fi mai bine să stea departe de Crimeea şi de coasta noastră de la Marea Neagră. Aceasta ar fi spre binele lor”, a declarat Riabkov.

Desfăşurarea de nave are loc în condiţiile în care mai multe ţări occidentale au tras un semnal de alarmă cu privire la o comasare importantă de forţe ruseşti la frontiera cu estul Ucrainei şi în Crimeea. Rusia susţine că îşi desfăşoară forţele după cum consideră de cuviinţă.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load