X 
Arşiţa stiri: 174
Jocurile Olimpice stiri: 134
Transnistria stiri: 1455

Macron: "Europa este unul dintre visurile mele"

6 iun. 11:30   Externe
2979 0

Președintele francez, Emmanuel Macron, a dat asigurări într-un interviu că va continua să se implice atît pentru țara sa, cît şi pentru Europa şi după ce va părăsi Palatul Élysée, în 2027.

Macron a precizat că „visează tot timpul să facă lucruri măreţe”. Această mărturisire sugerează, aşa cum s-a mai speculat, că președintele francez ar putea viza o funcţie de conducere în Uniunea Europeană (UE) după încheierea mandatului său la Élysée

Declaraţiile au fost făcute într-un interviu pentru proiectul media online Le Crayon. La întrebarea „Visaţi?”, şeful statului francez a răspuns: „Absolut! Este singurul lucru care mă motivează. Europa este unul dintre visurile mele!”, a mărturisit preşedintele francez, notează Noi.md cu referire la libertatea.ro.

Declaraţiile şefului statului francez intervin în condiţiile în care după alegerile europene din acest weekend vor începe negocieri între liderii europeni pentru principalele funcţii de conducere în Uniunea Europeană: preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Consiliului European, preşedintele Parlamentului European, reprezentantul UE pentru politică externă.

Presa a speculat că Emmanuel Macron ar putea viza funcţia de preşedinte al Consiliului European.

0
0
0
1
15

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав