TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locuri fascinante adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Locuri fascinante adăugate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO

Legendarul oraș Babilon a fost inclus zilele trecute pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, dar și alte locuri fascinante din India, Islanda și Macedonia, care acum așteaptă atît vizitatori, cît și investițiile autorităților în conservare și restaurare.


JAIPUR din India, supranumit „Orașul Roz”, face parte, oficial, din zestrea culturală a planetei. Aflat într-o dezvoltare continuă, datorită proiectelor desfășurate constant de oficiali, Jaipur este capitala şi cel mai mare oraş din regiunea Rajasthan. Metropolă specific indiană, în care cultura şi tradiţiile se regăsesc la fiecare la pas, Jaipur a fost construit în secolul al XVIII-lea şi a devenit imediat o atracţie turistică majoră atît pentru localnici, cît şi pentru străini. Orașul face parte din „Tringhiul de Aur” al Indiei, alături de Agra și Delhi.


Mult avansat faţă de celelalte mari oraşe ale Indiei, din punctul de vedere al infrastructurii, Jaipur este un oraș surprinzător, care atrage anual milioane de vizitatori, scrie Digi24.ro.


Mai aproape de R. Moldova, regiunea lacului OHRID, care se întinde pe suprafețe din Albania și Macedonia, și-a cîștigat locul printre siturile de interes pentru UNESCO. Menționată pentru moștenirea sa naturală și culturală, zona cuprinde o biserică creștină ridicată în secolul al VI-lea și, în apele puțin adînci din preajma malurilor lacului, urme ale unor locuințe lacustre preistorice.


Nu doar locuri încărcate de istorie sau construcții impresionante au stîrnit interesul UNESCO, ci și zone în care natura este de-a dreptul fascinantă. Este cazul parcului național VATNAJOKULL din Islanda, creat în anul 2008 și care acoperă 14% din întreaga țară. Locul nu duce lipsă de vulcani, cutremure, ghețari care se topesc, peșteri, cratere și activitate geotermală, astfel că este un permanent spectacol. În motivarea includerii pe lista Patrimoniului Mondial, parcul este descris drept „o zonă cu contradicții naturale neliniștitoare, dar și cu o armonie încîntătoare”.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load