Coronavirus stiri: 8130
Obiectiv european stiri: 326
Criza energetică stiri: 931

Lavrov a subliniat poziția împărțită a Occidentului cu privire la problema ucraineană

8 iul. 13:00   Război în Ucraina
2241

Opiniile împărțite ale țărilor occidentale cu privire la problema ucraineană arată că lor nu le pasă de Ucraina și securitatea acesteia, ci de ideologie. Despre acest lucru a declarat vineri, 8 iulie, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în urma rezultatelor participării la reuniunea miniștrilor de Externe al Grupului celor douăzeci (G20).

"Mi-am permis să le reamintesc colegilor noștri occidentali ceea ce au spus în lunile anterioare și le-am cerut să decidă ce vor în continuare", a spus ministrul. Divizarea Occidentului arată că principalul lucru aici este ideologia, nu grija pentru cetățenii ucraineni, Ucraina și securitatea europeană în general".

În același timp, Lavrov a subliniat că "dacă Occidentul nu dorește negocieri, ci victoria Ucrainei asupra Rusiei pe cîmpul de luptă, deoarece răsună ambele opinii, atunci probabil nu avem ce discuta cu Occidentul". "Pentru că, cu o astfel de abordare el nu permite Ucrainei să treacă la procesul de pace, ci o obligă să se înarmeze, să folosească armele pentru a bombarda orașe, pentru a distruge populația pașnică, ceea noi observăm zilnic și ce, desigur, nu putem accepta", a spus ministrul rus de Externe.

Potrivit acestuia, în timpul discuției, partenerii occidentali "au evitat să urmeze mandatului G20, să rezolve problemele economiei mondiale, să găsească acorduri astfel încît, în cadrul ONU să fie găsite soluții legate de dezvoltarea durabilă, și au evitat critica Federației Ruse în legătură cu situația din Ucraina".

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав