Preşedintele stiri: 3022

La Moscova au început zilele nelucrătoare din cauza creșterii incidenței COVID-19

28 oct. 08:30   În lume
6768 0

În Moscova și regiunea Moscova, a început joi "concediile forțate" din cauza situației dificile cu privire la coronavirus; restaurantele, cafenelele, localurile de divertisment, magazinele de îmbrăcăminte, cluburile de fitness, bibliotecile și multe alte instituții și-au suspendat activitatea. Moscoviții pot merge doar în magazinele în care se vînd produse alimentare și bunuri de primă necesitate, farmacii, parcuri, precum și la teatrele și muzeele care operează cu coduri QR, transmite Noi.md.

Anterior, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că situația cu COVID-19 în capitală se dezvoltă după cel mai grav scenariu, numărul celor nou-infectați crește rapid, la fel ca și numărul de cazuri grave. În acest sens, s-a decis reintroducerea unor restricții privind coronavirusul. Astfel, începând cu 25 octombrie, pensionarii și persoanele cu boli cronice sînt obligate să respecte din nou regimul de aflare la domiciliu, iar angajatorii au fost obligați să treacă cel puțin 30% din angajați la muncă la distanță. De luni, în unele școli din Moscova a început vacanța.

Ulterior, în urma deciziei președintelui rus Vladimir Putin de a introduce un regim de zile nelucrătoare în perioada 1 noiembrie-7 noiembrie, Sobianin a adoptat un decret privind zilele nelucrătoare la Moscova, în perioada 28 octombrie-7 noiembrie inclusiv. Primarul a numit introducerea regimului de zile nelucrătoare drept o măsură forțată care va întrerupe lanțul răspîndirii virusului în oraș.

În același timp, vaccinarea împotriva coronavirusului și testarea rapidă în centrele de servicii publice și centrele comerciale vor continua în regim obișnuit.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X