TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La drum! Rusia a lansat racheta Soyuz cu robotul Fiodor la bord

La drum! Rusia a lansat racheta Soyuz cu robotul Fiodor la bord

Înainte de lansare, robotul Fiodor a repetat celebra frază a primului cosmonaut Iuri Gagarin - „La drum!”.

Lansatorul rusesc Soyuz-2.1a a luat startul de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan cu nava spațială Soyuz MS-14, la bordul căreia se află robotul antropomorf Fiodor. Acest tip de transportator este folosit pentru prima dată pentru lansarea unei nave pilotate, transmite TASS joi, 22 august.

Racheta a decolat de pe cea de-a 31-a platformă de lansare a cosmodromului (startul Gagarinsky) la ora 06:38. Nava pilotată a pornit spre Stația Spațială Internațională (SSI) fără echipaj, avînd la bord doar un robot şi încărcături.


Nava s-a separat de a treia scară a lansatorului și s-a îndreptat către SSI.

Zborul navei spațiale către ISS va avea loc conform unei scheme de două zile. Joncţiunea este programată pentru ora 08:31 Moscova.

Reamintim, pe 30 mai, a avut loc lansarea rachetei Proton-M cu cel mai puternic satelit rusesc de telecomunicații Yamal-601. Acesta a fost fabricat de compania franceză Thales Alenia Space la comanda operatorului de satelit rus.

Iar pe 31 iulie, Rusia a lansat racheta Soyuz cu un lot de încărcături pentru SSI. Nava spațială Progress MS-12 a fost lansată cu succes pe orbită.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load