COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kremlinul a recunoscut furtul a 175 milioane de dolari la construcţia cosmodromului Vostocinîi

Kremlinul a recunoscut furtul a 175 milioane de dolari la construcţia cosmodromului Vostocinîi

Kremlinul a dezvăluit luni furtul a 11 miliarde de ruble (aproximativ 175 milioane de dolari) la construcţia cosmodromului Vostocinîi, în extremul orient al Rusiei.

Potrivit Agerpres, Președintele Vladimir Putin a spus în cursul dimineții că „sînt furate sute de milioane de ruble” și că sînt ”oameni în pușcării” pentru acest lucru.

„În total, s-au furat 11 miliarde de ruble, dintre care s-au recuperat 3,5 miliarde (55 de milioane de dolari)”, a declarat purtătorul de cuvînt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov. Potrivit lui Peskov, 5 dintre cele 19 instalaţii ale cosmodromului – o alternativă la Baikonur, care se află în Kazahstan – încă nu au fost finalizate.


„În prima etapă (a anchetei) au fost deschise 128 de procese penale, la care ulterior s-au adăugat alte 32 de dosare”, a precizat purtătorul de cuvînt, care a subliniat că în total 32 de persoane au fost condamnate.

Potrivit acestuia, Comitetul de Instrucţie (CI) al Rusiei investighează alte cinci cazuri.

Peskov a făcut aceste declaraţii presei după ce, în cursul dimineţii, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut organizarea unei reuniuni a membrilor guvernului pentru a controla cu mai multă rigurozitate resursele pe care statul le alocă proiectelor naţionale.

Despre situaţia construcţiilor la Vostocinîi, preşedintele a precizat că „există zeci de cazuri penale deschise, sentinţe judiciare şi oameni în puşcării, însă acolo (la cosmodrom) încă nu s-a făcut ordine”.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load