COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Kremlinul a comentat anunțul privind integrarea Rusiei și Belarusului

Kremlinul a comentat anunțul privind integrarea Rusiei și Belarusului

Nu există termene concrete de aprobare a ”foii de parcurs” pentru integrarea Rusiei și Belarusului, a declarat secretarul de presă prezidențial Dmitrii Peskov.

El a menționat, de asemenea, că datele mass-media la această temă sînt "de natură pur preliminară", deși "s-au făcut deja lucrări importante de partea ambelor părți".

Luni, ziarul Kommersant a scris că Moscova și Minsk intenționează să treacă la codurile fiscale și civile unificate ca parte a integrării sistemelor lor economice începînd cu ianuarie 2021.


În plus, s-a anunțat că părțile intenționează să unifice evidența proprietăților, să unească aproape în totalitate supravegherea bancară, menținînd în același timp două bănci centrale, să introducă un singur regulator al piețelor petrolieră, a gazelor și a energiei electrice și să stabilească o reglementare armonizată de stat a industriilor.

Autorul materialului a menționat că acest grad de integrare este mai mare decît cel al Uniunii Europene și a adăugat că din 2022 se poate vorbi despre un stat practic confederativ, care totuși nu va fi egal pentru ambele părți, deoarece economia rusă este de 29 de ori mai mare decît cea din Belarus.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load