TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Johnson: Acordul pentru Brexit se va vota în Parlament pînă de Crăciun

Parlamentarii britanici vor vota pînă de Crăciun acordul de Brexit pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit cu Bruxellesul, a declarat acesta sîmbătă.

Noua legislatură de după alegeri va începe pe 19 decembrie, conform unui calendar publicat de agenţia britanică de presă Press Association.

Aprobarea acordului de Brexit în Parlament, care permite Marii Britanii să se retragă din Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020, este de aşteptat să fie o formalitate acum, cînd conservatorii deţin o majoritate largă după alegeri.

Boris Johnson, care a cîştigat detaşat alegerile parlamentare anticipate de joi, a făcut declaraţia despre aprobarea acordului Brexit pînă de Crăciun la Sedgefield, în nord-estul Angliei, fieful fostului premier laburist Tony Blair, unde conservatorii au obţinut un număr istoric de voturi din partea simpatizanţilor Partidului Laburist, de opoziţie.

„Ştiu că este posibil ca oamenii să fi încălcat obiceiurile de vot încetăţenite acolo de generaţii, votînd pentru noi”, a declarat Johnson, promiţîndu-le acestor alegători că se va achita de încrederea care şi-au pus-o în el.

Conservatorii britanici au cîştigat 365 de locuri în parlamentul cu 650 de locuri, cu 48 de mandate mai multe decît înainte, graţie electoratului laburist favorabil Brexitului. Laburiştii au pierdut, în schimb, 59 de locuri şi au acum 203 parlamentari în Westminster, faţă de 262 anterior. Este cel mai slab rezultat al laburiştilor din 1935.


Potrivit lui Boris Johnson, victoria sa rezultă din „decizia irefutabilă, irezistibilă şi incontestabilă” a britanicilor de a „ajunge în sfîrşit la Brexit” pînă la 31 ianuarie, așa cum a promis în campanie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load